Proces izdelave spletne strani z Intelectumom

Proces izdelave spletne strani z Intelectumom mogoče ni običajen, a je dokazano eden najlahkotnejših in daje najboljše možne rezultate. Preverite korake, skozi katere bomo korakali ob izdelavi vaše spletne strani.

Delite na socialnih omrežjih
Proces izdelave spletne strani z Intelectumom

Vsako podjetje, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani ima izdelan standardni proces izdelave spletnih strani. Če se držimo standardnega procesa prihaja do manj napak in “pozabljenih” zadev. Vseeno pa pri Intelectumu dajemo velik pomen individualni obravnavi, kar pomeni, da, če vam neka faza v nekem trenutku ne ustreza oz. bi se je raje lotili na drugačen način, imamo za to posluh in se z veseljem prilagodimo.

Brezplačni uvodni posvet

Prvi korak pri izdelavi spletne strani je seveda ugotoviti, ali je sodelovanje z nami možno, ali ne.

Pomembno je, da pred končnim dogovorom preverimo ali smo na isti valovni dolžini glede načina dela in rezultata, ki ga želite doseči.

Zelo poredko, a vseeno tudi kdaj, se zgodi, da na Uvodnem posvetu ugotovimo, da bi za vaš projekt lahko bil bolj primeren kakšen drug izvajalec.

Vsak izvajalec namreč uporablja svoja orodja in ima svoj način dela, ki pa ni nujno primeren za vsak projekt.

Zato imate možnost izkoristiti 30-minutni brezplačni Uvodni posvet, kjer lahko vprašate karkoli in poveste karkoli. Nekaj vprašanj vam bomo postavili že mi, da dobimo dovolj informacij za pripravo relevantne ponudbe, ki je za našo stran obvezujoča (brez skrbi, vas ne obvezuje nič).

Več o Uvodnem posvetu in rezervacija termina je na voljo s klikom na spodnji gumb.

Rezervacija termina uvodnega posveta

Priprava in potrditev ponudbe

Na podlagi Uvodnega posveta ali zadostne količine informacij, ki nam jih posredujete na želen način, vam bomo v roku 24 ur pripravili ponudbo.

Ponudba bo vsebovala natančno specifikacijo vključenih storitev in dogovorjenih lastnosti spletne strani.

Pred izdelavo ponudbe vas bomo mogoče še kontaktirali s kakšnimi dodatnimi vprašanji.

Izdelava načrta spletne strani

Izredno pomembno je, da se spletna stran splanira, preden se začne delati. V kolikor izpustimo načrtovalni proces se nam lahko hitro zgodi, da tekom dela naletimo na težave v smislu “to ni mogoče” ali “za to bo potrebno doplačilo” ali “to bo trajalo dlje, kot je predvideno”.

Načrtovalni proces je faza, kjer še lahko ugotovimo, če lahko pride do kakršnihkoli odstopanj pri ceni ali času izdelave.

Na tem mestu je pomembno predvsem, da veste, da načrtujemo 3 glavne stvari:

  • Strukturo spletne strani (KJE bo kaj bo na spletni strani in KAJ bo spletna stran delala)
  • Vsebine - slike, videi, slike in drugi grafični materiali (KAJ bo na spletni strani)
  • Videz spletne strani (KAKO bo vse izgledalo)
  • Uporabniško izkušnjo (KAKO bodo obiskovalci prišli do tega, kar ste si zastavili kot cilj svoje spletne strani)

Tehnična postavitev in oblikovanje spletne strani

V večini primerov ekipa Intelectuma prevzame tako oblikovanje, kot tehnično izvedbo spletne strani. Vedno pa obstaja tudi možnost posredovanja pripravljenega dizajna spletne strani, ki vam ga je mogoče pripravila oseba, ki vam je izdelala celostno grafično podobo (CGP). Mogoče ste sami ustvarjalni in ste dizajn pripravili kar sami, potrebujete pa le nekoga, da to implementira v praksi.

Od procesa načrtovanja je odvisno, kako bo potekala izdelava.

V kolikor je bil načrt izdelan kakovostno in natančno, vas v procesu same izdelave verjetno ne bomo veliko potrebovali. V kolikor je načrt pomanjkljiv, boste v samo izdelavo verjetno vključeni več.

Priznam, v Intelectumu se nam fazi načrtovanja in izdelave pogosto prekrivata. V praksi se je pokazalo, da najboljše rezultate dosegamo, ko v načrtovalnem procesu določimo osnovno strukturo in videz, ki pa ju potem prilagajamo glede na realne vsebine (tekste, fotografije, ki jih imate na voljo ipd.).

Testiranje spletne strani

Ko je spletna stran izvedena, je čas, da jo temeljito stestiramo in po potrebi izvedemo popravke.

Testiranje izvaja več ljudi. V prvi vrsti jo stestiram jaz sama, kot izvajalka izdelave spletne strani. Glede na ugotovitve odpravim morebitne nepravilnosti.

Potem spletno stran stestirate vi sami, vzporedno pa še 3 moji interni “testerji”, ki izpostavijo morebitne nepravilnosti ali “čudnosti” v uporabniški izkušnji.

Ko so ta testiranja zaključena je priporočljivo, da svojo spletno stran podelite z nekaj svojimi potencialnimi strankami, torej ljudmi, ki so realno lahko tudi kupci vaših izdelkov oz. storitev. Seveda je na vas te ljudi poiskati, pomembno pa je, da verjamete, da bodo svojo kritiko podali brez “filtra”.

Več informacij, kot dobimo v fazi testiranja, boljši bo končni rezultat.

In pomembno! V fazi testiranja se običajno pokaže še veliko nepravilnosti oz. se veliko stvari izkaže za neoptimalne. In dokler je to v fazi testiranja, ni težave, ker lahko še vse uredimo.

Usposabljanje naročnika za uporabo spletne strani

Glede na to, kako smo se dogovorili na začetku, vas sedaj usposobimo za uporabo vaše spletne strani v obsegu, ki je za vas najbolj primeren.

Nekateri se odločijo, da bodo svojo spletno stran vizualno sami urejali, nekateri želijo le dodajati nove izdelke v spletno trgovino, nekateri pa se spletne strani ne želijo niti dotakniti.

V vsakem primeru je tehnično vzdrževanje naše delo, saj le tako lahko zagotovimo neoporečnost spletne strani na dolgi rok.

Zelo pomembno je, da ste svojo željo po urejanju v prihodnosti izrazili že v fazi načrtovanja, saj temu prilagodimo uporabo orodij.

V primeru, da želite svojo spletno stran vizualno urejati sami bomo seveda izbrali urejevalnik, ki bo vam najbolj pisan na kožo, glede na vaš nivo predznanja. Za nekatere funkcionalnosti, ki bi jih želeli v prihodnosti nastavljati sami bomo mogoče izbrali drugačna orodja, kot, če bi upravljanje takega sistema bilo izključno delo ekipe Intelectuma.

Lansiranje spletne strani

Tukaj smo že vsi na trnih. Zadnje dni še izvajamo zadnje popravke in držimo pesti za uspešno lansiranje. Vaša spletna stran bo ugledala luč sveta in od vas je odvisno, koliko pom-poma se bo okoli tega sprožilo.

Nekateri imajo radi “tiha” lansiranja, nekateri pa najamejo influencerje, zaženejo oglase in zaženejo vik in krik, ko spletna stran zaživi.

V vsakem primeru smo prve dni od lansiranja vsi pozorni na morebitne nepravilnosti, ki bi se še pojavile, da se nemudoma odpravijo. Takrat je vsaj 3 dni za vas ekipa Intelectuma na voljo 24/7, da se zagotovi kar najbolj uspešno lasniranje spletne strani.

Ko spletno stran dejansko “oživimo” je namreč prvi pravi stresni test, ki pokaže morebitne šibke točke sistema. Zato vas v Intelectumu ne zapustimo po izdelavi. 

Z nami prejmete 1 mesec vzdrževanja z neomejenimi možnostmi popravkov brezplačno.

Želite tudi vi ekipo, ki vas sistematično in transparentno vodi skozi vse korake do vaše spletne strani?

Kliknite gumb in rezervirajte termin brezplačnega uvodnega posveta.
Na rezervacijo

Želite biti obveščeni o novih koristnih vsebinah?

Vpišite svoje podatke in že kmalu boste prejeli nekaj novega v svoj e-poštni nabiralnik.

S prijavo na novice se strinjate, da vam Intelectum občasno pošilja e-poštna sporočila z informativno in marektinško vsebino. Kadarkoli se lahko odjavite.